veelgestelde vragen

Heb je een vraag?
Misschien staat je antwoord hier al tussen.
Wil je liever contact met ons opnemen?
Dat kan ook.

contact
abonnementsvormen

Jazeker, iedere school, instelling of vakdocent kan eenmalig een gratis proefabonnement aanvragen. Met een proefabonnement heb je twee maanden lang toegang tot alle lessen en liedjes binnen EigenwijsNext!

Na afloop van de proefperiode krijg je een mail met de optie om het proefabonnement om te zetten in een betaald abonnement. Je kunt ook gewoon dit bestelformulier invullen.

De abonnementsprijzen zijn gebaseerd op een jaar gebruik van EigenwijsNext. Een maand voordat je abonnement afloopt krijg je een factuur voor het komende jaar. Mocht je het abonnement tussentijds willen wijzigen neem dan contact met ons op.

Ja dat kan. Bij een abonnement voor meerdere jaren is een korting mogelijk. Neem hiervoor contact op met info@eigenwijsnext.nl

Het leerlingenaantal op de factuur wordt automatisch vastgesteld aan de hand van de BRIN-gegevens van de school. Hierbij wordt uitgegaan van de meest recente teldatum.

Heb je hierover vragen, of wijkt het leerlingenaantal op de factuur te veel af van het werkelijke leerlingenaantal? Neem dan contact met ons op.

Wanneer er iets niet klopt aan de factuur zoals bijvoorbeeld het adres, contactpersoon, kostenplaats of leerlingenaantal neem dan contact met ons op.
Vermeld in deze mail de naam van de school/instelling en je gebruikersnaam.
Binnen enkele dagen ontvang je van ons de nieuwe factuur.

Een maand voordat je abonnement afloopt krijg je een factuur voor het komende jaar. Mocht je het abonnement willen wijzigen of stoppen neem dan contact met ons op.

het gebruik

De meeste webbrowsers onthouden na de eerste keer inloggen de inloggegevens. Maar je kunt ook een snelkoppeling (of login-URL) aanvragen die je kunt plaatsen op het bureaublad of kunt gebruiken voor een intern netwerk. Neem hiervoor contact met ons op.

Je krijgt altijd een melding in rode letters met de reden van de fout.

 • Melding: De ingevoerde gegevens zijn niet bekend of onjuist!
  Probleem:
  • Het abonnement is verlopen.
  • De combinatie van de ingevulde gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) wordt niet herkend.
   Oplossing:
   Probeer de gegevens uit de mail met de inloggegevens met knippen/plakken in het veld te zetten. Lukt het nog steeds niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.
 • Melding: Het inloggen is helaas niet gelukt doordat deze gebruiker momenteel al vanaf een ander IP-adres gebruik maakt van het systeem.
  Probleem:
  • Er is waarschijnlijk iemand ingelogd via een ander IP-adres.
   Wellicht heeft een collega onder schooltijd thuis ingelogd, of er wordt op een oneigenlijke reden gebruik gemaakt van je gegevens.
   Oplossing:
   Neem contact met ons op en geef het IP-adres van je school door. Wij stellen in dat dit IP-adres met voorrang kan inloggen.
  • Het account is momenteel in gebruik door een nevenvestiging met een ander IP-adres.
   Oplossing:
   Door de aanschaf van een extra code à € 15,= kunnen beide locaties onafhankelijk van elkaar inloggen. Neem contact met ons op om deze code aan te vragen. Vergeet niet de naam van de school en gebruikersnaam te vermelden.

Je hebt niet voor elke leerkracht een eigen inlogcode nodig. Met de inloggegevens kun je vanuit elk lokaal gelijktijdig inloggen.

EigenwijsNext werkt het best met een recente versie van Safari, Edge, Google-Chrome of Firefox.
Microsoft Edge is de opvolger van Microsoft Explorer. Doordat Explorer geen updates meer krijgt kunnen we niet garanderen dat EigenwijsNext binnen deze webbrowser goed werkt.

Dat is vervelend, maar kan gebeuren! Neem contact met ons op. Vermeld de naam van de abonnementhouder en zo mogelijk je gebruikersnaam. Dan helpen wij je zo snel mogelijk weer op weg.

de inhoud

Nee hoor! Je kunt prima zonder training aan de slag met de EigenwijsNext. Doordat onze gebruikers in de lessen stap voor stap door de lesonderdelen worden geleid is er over iedere instructie nagedacht. Dat maakt EigenwijsNext niet alleen laagdrempelig in gebruik maar ook erg overzichtelijk.

Heb je interesse in een training omdat je bijvoorbeeld je team wilt informeren over de functionaliteiten, leerlijnen of wil je doelgericht bezig zijn met een van de disciplines? Dan staat ons team voor je klaar. Laat een bericht achter via het contactformulier dan nemen we snel contact met je op om je maatwerkvraag te bespreken.

EigenwijsNext blijft in ontwikkeling. Ieder jaar worden er nieuwe lessen en liedjes toegevoegd aan EigenwijsNext. De methode blijft zo actueel en vernieuwend.

EigenwijsNext is gebaseerd op de leerlijnen van het SLO. Het sluit daarom voor 100% aan op de kerndoelen 54, 55 en 56. Verder zijn de lessen geconstrueerd op basis van het creatief proces en bevatten de lessen inhouden en werkvormen waarmee de 21e -eeuwse vaardigheden van de leerlingen worden gestimuleerd.

overig

Heb je een in de liedbundel Eigen-wijs een krascode gevonden? Dan kun je die verzilveren via deze link. Na de verzilveringsprocedure krijg je een toegangscode toegestuurd waarmee je 10 keer kunt inloggen in EigenwijsNext. Je hebt dan toegang tot alle lessen en liedjes binnen de leeromgeving.

Voor verreweg de meeste lessen wordt gebruik gemaakt van standaardmaterialen die in de voorraad of de verkleedkist van elke school aanwezig zijn. Een enkele maal is het nodig om vooraf materiaal te verzamelen, zoals materiaal uit de natuur, lege blikjes, enzovoort. Dit wordt telkens duidelijk bij de les aangegeven.
Voor muziekwijs bevelen we deze instrumentenlijst aan.

Mocht je een fout tegenkomen of lessuggestie hebben, neem dan contact met ons op en laat het ons weten!

Heeft je school of instelling een andere naam gekregen, is er een nieuwe contactpersoon of moet er een andere wijziging doorgevoerd worden? Neem dan contact met ons op.

De algemene voorwaarden en privacyverklaring vind je onderaan elke pagina van deze site.

Onderaan elke pagina van deze site vind je een link waarmee je een AVG-verwerkersovereenkomst kunt aanvragen. Vul het formulier in en verzend het digitaal. Je krijgt deze binnen enkele dagen getekend terug.